Ortopedska obutev

Posebej izdelani čevelj

Ko industrijsko izdelani čevlji več ne zadovoljijo našim problematikam stopala potrebujemo posebej izdelane čevlje glede na različne deformacije, kot so:

  • hallux valgus -deformacija palca
  • kladivasti prsti
  • diabetično stopalo
  • amputirano stopalo
  • različni dolžin stopal
  • hoje navzven (antivarus)
  • hoje navznoter (antivalgus) ipd.

Posebej izdelan čevelj lahko dobite z veljavno Naročilnico za medicinsko tehnični pripomoček – rok veljavnosti je 30 dni.

Osebni zdravnik vam izda napotnico za specialista fiziatra, ortopeda ipd. Specialist oceni ali ste upravičeni za dobavo posebej izdelanega čevlja ter vam izda Naročilnico za medicinsko tehnični pripomoček.

Na podlagi naročilnice, izvida in zdravstvene kartice vam izdelamo posebej izdelan čevelj.

Izdelava posebej izdelanega čevlja zahteva individualnem pristop k vsakemu posamezniku na podlagi izmerjenih dimenzij oz. odtisa stopala.

Vse izdelke izdelamo ročno iz naravnih materialov, kar zahteva dolgoročne izkušnje na področju tehnologije izdelave in ročnih spretnosti. Izbira materiala, oblikovanje sestavnih delov obutve, kakovostna izdelava in stopnja deformacije stopala vplivajo na estetski in funkcionalni videz izdelka.

Usnje je naraven material, ki dobro sprejema in oddaja vlago, da zagotavlja ustrezno mikroklimo v obutvi. Obutev iz naravnih materialov diha z nami.

Moška obutev

Moška obutev visoka ali nizka iz kakovostnega usnja na velkro zapenjanje ali vezalke za dober oprijem obutve stopalu.

Ženska obutev

Izdelana iz mehkih in lahkih materialov za udoben korak s kombinacijo različnih tekstur materiala in barv ter strokovnim pristopom. Poskušamo čim bolj ustreči tudi estetskem zahtevam.

Otroška obutev

Da zagotovimo našim najmlajšim ustrezen razvoj stopala, otroško obutev izdelamo iz prvovrstnih naravnih materialov in jo popestrimo z otroškim motivom.

Športna obutev

S športnim videzom obutve zadovoljimo vsakogar glede na problematiko stopala.